Zdravlje u CENTRU: Besplatne usluge stručnog savjetovanja o zdravlju mladih

Da li ste znali da je roditeljima sa područja Općine Centar dostupan „IPD-Roditeljski savjetnik“, online sistem besplatnog savjetovanja i edukacije, osmišljen kako bi vam pomogao u osiguravanju zdravog i sretnog odrastanja vaše djece? Kao roditelji, igrate ključnu ulogu u oblikovanju navika i životnih stilova svoje djece, a njihovo zdravlje i dobrobit su neprocjenjivi. Naša podrška refleksija je naše iskrene želje da budemo saveznici roditeljima i bh. društvu u stvaranju novih generacija mladih koji brinu o svom zdravlju, ulažu u svoje zdravlje i prakticiraju zdrave stilove života.

Svjesni smo da roditeljstvo donosi mnoge izazove, a vrijeme u kojem živimo i u kojem djeca odrastaju, drugačije je od vremena u kojem smo mi odrastali. Stoga mnogi novi izazovi mogu biti razlog zabrinutosti roditelja, a kvalitetan i stručan savjet može biti ključan u prevazilaženju takvih izazova. Svjesni smo činjenice da mnogi roditelji nemaju pristup uslugama stručnog savjetovanja, i to smo odlučili promijeniti.  

Od danas, usluge besplatnog i stručnog savjetovanja dostupne su svim roditeljima na području Općine Centar kroz online platformu „Roditeljski savjetnik“. Naša platforma nudi širok spektar savjetodavnih usluga dostupnih za roditelje i mlade. Bilo da imate pitanja o zdravlju, prehrani, obrazovanju ili emocionalnom stanju svoje djece, naši stručnjaci su tu da vam pomognu.

Koristeći usluge naše platforme, možete dobiti savjete i smjernice prilagođene vašim specifičnim potrebama. Naša misija je osnažiti vas kao roditelje i pomoći vam u izgradnji zdravih temelja za budućnost vaše djece.

Usluge besplatnog savjetovanja i edukacije dostupne su u okviru projekta „ZDRAVLJE U CENTRU – Unapređenje zdravih stilova života mladih općine Centar Sarajevo“. Projekt realiziramo u saradnji sa JU „Centar za sport i rekreaciju, a u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), koji finansira @eubih, a implementira @UNDPBiH. Projektom se nastoji doprinijeti stvaranju sigurnog i poticajnog okruženja za unapređenje zdravih stilova života mladih koji pohađaju srednje škole na području općine Centar Sarajevo. Projekat je usmjeren na mlade kao glavne korisnike, ali i na roditelje i nastavnike koji igraju važnu ulogu kao uzori i podrška tokom odrastanja mladih.

Šta vam nudi besplatna platforma za online savjetovanje „IPD-Roditeljski savjetnik“

Stručna podrška: Naša platforma nudi pristup timu stručnjaka iz različitih područja, uključujući oblasti zdravlja, mentalnog zdravlja, fizičke aktivnosti, pravilne ishrane, prevencije nasilja i odgovora na nasilje, seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prevencije korištenja psihoaktivnih supstanci. Platforma vam omogućava da dobijete pouzdane savjete i smjernice prilagođene potrebama vaše porodice i vašeg djeteta.

Besplatno savjetovanje: Sve usluge koje nudimo su potpuno besplatne, što znači da možete dobiti kvalitetnu podršku bez financijskog opterećenja.

Pristupačnost i fleksibilnost: “Roditeljski savjetnik” je dostupan online, što vam omogućava da pristupite uslugama u vrijeme koje vam najviše odgovara, bez potrebe za zakazivanjem sastanaka ili putovanjem.

Holistički pristup: Naša platforma obuhvaća sve aspekte zdravog odrastanja – od fizičkog i mentalnog zdravlja do obrazovanja i društvenog razvoja. Na taj način dobivate cjelovitu podršku koja pokriva sve ključne aspekte života vaše djece.

Povjerljivost i privatnost: Vaša privatnost nam je izuzetno važna. Sve informacije koje podijelite s nama su povjerljive i koristit će se isključivo za pružanje najbolje moguće podrške vašoj porodici.

Prevencija i intervencija: Pravovremeni savjeti i podrška mogu pomoći u prevenciji problema prije nego što postanu ozbiljni. Također, ukoliko se pojave izazovi, naši stručnjaci su tu da vam pomognu pronaći rješenja i podrže vas kroz teška razdoblja.

Osnaživanje roditelja: Korištenjem naših usluga, povećavate svoje znanje i vještine, što vam pomaže da postanete još bolji roditelj. Informirani roditelji mogu bolje podržati svoju djecu u njihovom rastu i razvoju.

Podrška u kriznim situacijama: Naša platforma nudi savjete i podršku za suočavanje s kriznim situacijama, poput problema u školi, vršnjačkog nasilja ili zdravstvenih izazova, pružajući vam sigurnost i smirenost u teškim trenucima.

Koristeći besplatne i kvalitetne usluge “Roditeljskog savjetnika”, možete osigurati bolje zdravlje i blagostanje svoje djece, uz osjećaj sigurnosti i podrške koja vam je uvijek na dohvat ruke.

Kliknite na ponuđeni link i unaprijedite vlastite kapacitete da djeci otvorite vrata u dinamičan i promjenjiv svijet u kojem ih čekaju mnoga uzbuđenja, ali i izazovi. Mi smo tu da, zajedno sa vama, savladamo izazove i stvaramo dodatne prilike da naša i vaša djeca žive kvalitetnije i zdravije živote.

Link za pristup servisu Roditeljski savjetnik: https://www.facebook.com/IPDRODITELJSKISAVJETNIK/