IPD

Centar za učenje i istraživanje

Institut za populaciju i razvoj je osnovan 2001. godine uz podršku Međunarodne federacije za planiranje porodice (International Planned Parenthood Federation) i postaje punopravan član njene evropske mreže (IPPF European Network) 2006. godine.

Dobro došli u online biblioteku, digitalni centar znanja i izvrsnosti Instituta za populaciju i razvoj. Online biblioteka pruža online pristup širokom spektru sadržaja i resursa namijenjenih onima profesionalcima, učenicima, studentima, grupama i pojedincima koji nastoje ostati u toku s najnovijim dostignućima u području zdravlja i blagostanja.

Sadržaji online biblioteke se redovno ažuriraju i dopunjavaju novim resursima koji su relevantni za oblasti: zdravlje i blagostanje, mentalno zdravlje, zdravi životni stilovi, prevencija nasilja, seksualno i reproduktivno zdravlje, ljudska prava, rodna ravnopravnost, upotreba i zloupotreba psihoaktivnih supstanci i kockanje. Dostupni su sadržaji podijeljeni po kategorijama ciljnih grupa na koje se tema odnosi, ali i korisnika sadržaja teme koji pretražujete.

Online biblioteka sadrži različite formate dokumenata i vrste resursa, a što uključuje: knjige, priručnike, istraživanja, animacije, multimedijalne sadržaje, info grafike, politike, zakone, obrazovne igre i edukativne resurse. Korisnici primjenom filtera u pretraživanju mogu značajno ubrzati i usmjeriti pretraživanje u pravcu ciljne grupe kojom se žele baviti i vrste resursa koji žele pronaći i aplicirati u svom radu.

Želimo vam uzbudljivo i produktivno putovanje našim virtualnim svijetom znanja i izvrsnosti!

Vaš Institut za populaciju i razvoj!

Filter library