Program “Zdrave zajednice u Bosni i Hercegovini” prezentovan u Kiseljaku

„Zdrave zajednice u Bosni i Hercegovini“ je projekat usmjeren na uključivanje žena, muškaraca i mladih u stvaranje zajednica koje će usvojiti i provoditi zdrave životne stilove.

Načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić- Ramljak pozdravio je učešće Općine u Programu koji će će unaprijediti zdravlje građana i građanki i zahvalio se Vladi Švicarske, Federalnom ministarstvu zdravstva, Institutu za populaciju i razvoj i Savezu općina i gradova.

„Općina Kiseljak će se maksimalno angažirati u ovaj program očuvanja i promocije zdravlja kao i u osnivanju zdravstvenog savjeta u cilju dobrobiti i poboljšanja zdravstvenog statusa svih naših Kiseljačana i Kiseljačanki.

Program su predstavili pomoćnik Federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez, direktorica Instituta za populaciju i razvoj Emina Osmanagić i direktorica Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine Vesna Travljanin.

Preko 1.000.000 građana i građanki će dostići zdravstvenu informisanost i povećati svoje učešće u zagovaranju i aktivnostima na promociji zdravlja i prevenciji bolesti u lokalnim zajednicama.

Zdrave zajednice osiguraće strateški pristup općina u oblasti prevencije bolesti i promociji zdravlja u 23 lokalne zajednice. u Bosni i Hercegovini.

Događaju su prisustvovali načenik Općine Kiseljak Mladen Mišurić- Ramljak, zamjenik predsjedavajućeg općinskog Vijeća, rukovoditelji svih općinskih službi, uposlenici iz Službe za društvene djelatnosti, predstavnik službe za odnose sa javnošću i komunikacije, direktori lokalnih medija, predstavnik Crvenog križa kao i predstavnici iz mjesnih zajednica.

Projekat je zajednička inicijativa Federalnog ministarstva zdravstva i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, finansiran od strane Vlade Švicarske a implementiran od strane Instituta za populaciju i razvoj. Partneri na Projektu u Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine i Savez opština i gradova Republike Srpske.