KONKURS ZA FINANSIJSKOG ASISTENTA/ICU

U skladu sa potrebama implementacije projekta “Zdrave zajednice u BiH” finansiranom od strane Švicarske vlade, koji implementira Institute for Population and Development (u daljem tekstu IPD) raspisuje se sljedeći

KONKURS

za prijem u radni odnos na određeno vrijeme

FINANSIJSKI ASISTENT/ICA – pozicija 1,  ured u Sarajevu

IPD je posvećen unapređenju i promociji zdravlja i zdravih stilova života građana Bosne i Hercegovine. Sa sjedištem u Sarajevu i uredom u Banja Luci, IPD ima vodeću ulogu u organizaciji projektnih aktivnosti, osigurava koordinaciju svih aspekata projekta Zdrave zajednice u Bosni i Hercegovini.

Projekt Zdrave zajednice u BiH predstavlja zajednički napor između Švicarske vlade i zdravstvenih vlasti u Bosni i Hercegovini. IPD pruža pomoć u svojstvu provedbene agencije za projekt. Opći cilj projekta je doprinijeti smanjenju tereta bolesti i poboljšanju zdravstvenog statusa žena i muškaraca u BiH, preusmjeravanjem zdravstvenog sistema s kurativnog na više fokusiranje na prevenciju bolesti i promicanje zdravih stilova života. Ovaj projekt će staviti fokus na promicanje zdravlja, prevenciju bolesti i baviti se faktorima rizika za zdravlje, mentalnim zdravljem te promicanjem i zaštitom spolnog i reproduktivnog zdravlja i prava (SRZP).

Svrha projekta je osigurati da usluge promicanja zdravlja i prevencije bolesti budu dostupne svima, a posebno ugroženim i socijalno isključenim populacijama – sada i u budućnosti. Sveukupno, projektne aktivnosti daju prioritet potrebama ranjivih i socijalno isključenih skupina stanovništva – ne izostavljajući nikoga. Projektne aktivnosti će doprinijeti poboljšanju zdravstvenih ishoda stanovništva i smanjenju tereta bolesti u BiH davanjem prednosti pristupu kvalitetnim uslugama promicanja zdravlja i prevencije bolesti, posebno u ustanovama primarne zdravstvene zaštite.

FINANSIJSKI ASISTENT/ICA – je odgovoran/na za obavljanje administrativnih i finansijskih poslova. Zadaci uključuju upravljanje finansijskom dokumentacijom, knjiženje poslovnih transakcija, bankovna plaćanja, vođenje blagajne, priprema i arhiviranje finansijske dokumentacije i evidentiranje poslovnih promjena. Pomaganje finansijskom menadžeru u osiguravanju da se finansijska pitanja obrađuju u skladu s finansijskim politikama i organizacijskim procedurama; sudjelovanje u izradi financijskih izvješća projekta; vođenje kadrovske arhive i arhive ugovora.

Kandidat/kinja treba da ispuni sljedeće uslove:

  • Završena srednja ili visoka škola ekonomskog smjera
  • Minimalno 2 godine relevantnog iskustva u obavljanju administrativnih i finansijskih poslova u upravljanju projektima nevladinog sektora
  • Izvrsne usmene i pismene komunikacijske vještine
  • Poznavanje engleskog jezika
  • Poznavanje Microsoft Officea (Word, PowerPoint, Excel, Outlook, itd.) sa fokusom na napredno poznavanje korištenja programa Excel
  • Poznavanje rada na softveru za upravljanje finansijama Pantheon (poželjno)

Obavezan probni rad od 6 mjeseci.

Kandidati/kinje koji ispunjavaju gore navedene uslove/kvalifikacije su dužni dostaviti sljedeće:

  • Pismo namjere potpisano svojeručno
  • Curriculum Vitae
  • Dokumente koji dokazuju navode iz CV
  • Dvije reference

Navedene dokumente, sa naznakom “prijava na konkurs”, potrebno je dostaviti putem maila

IPD@ipdbh.org ili lično na adresu Institute for Population and Development, Danijela Ozme 12, Sarajevo najkasnije do utorka, 09.04.2024. godine do 16:00 sati.

Kandidati/kinje odabrani/e za intervju će biti obaviješteni o datumu, mjestu i vremenu održavanja.

IPD nije dužan obavijestiti sve kandidate o rezultatima selekcijskog procesa.